Kleding en andere voorschriften:

Peesbeschermers en springschoenen mogen. Ook tijdens het rijden van jouw plan.

Het paard is schoon, netjes getoiletteerd en de manen zijn ingeknot of ingevlochten, zodat de halslijn goed zichtbaar is.
Geen hulpteugels, bodybandages en geen bandages toegestaan.

Zweep en bokriempje mag, ook tijdens het rijden van jouw plan.

Kleding ruiter mag wedstrijdkleding, maar mag ook andere kleur rijbroek en een nauwgesloten vest/bodywarmer. Belangrijk is dat de houding en zit van de ruiter goed beoordeeld kan worden en het paard geen hinder ervaart van de kleding. Loshangende kleding mag niet, dus ritsen en zakken dicht en geen capuchon.

Er wordt uiteraard met cap gereden en het haar wordt hieronder in een knot, vlecht o.i.d. netjes gedragen, zodat ook dit de beoordeling en veiligheid niet in geding brengt.

De ruiter draagt rijlaarzen en rijhandsschoenen.

Het paard draagt passend en correct opgetoomd harnachement. De toegestane hoofdstellen en bitten volgen wij dezelfde lijn in als de KNHS harnachementslijst.

Samen maken wij er een mooie dag van:

Tijdens de dag worden foto’s en video’s gemaakt voor promotie en social media van MTR. Bij aanwezigheid op het terrein van de MTR dag ga je akkoord met eventuele zichtbaarheid in deze beelden.

De organisatie heeft het recht bij 1 van hierboven genoemde calamiteiten de deelnemer uit te sluiten van deelname zonder restitutie van inschrijfgeld.

Wij verwachten sociaal en vriendelijk gedrag van deelnemers en hun grooms/supporters. Iedereen komt voor een leuke dag.

Er mag gefilmd worden, maar hou hierbij rekening met andere deelnemers. Zorg dat jouw filmer echt jou filmt. We gaan er vanuit dat je deze beelden alleen maakt voor jouw eigen ontwikkeling en eventueel trots te tonen op je social media kanalen (vertel vooral dat je deelneemt aan de MTRdag en tagg MoreThanRiding in het bericht).

Gemaakte foto’s en beelden zijn niet om discussies op social media e.d. uit te lokken. De MTR dag is een initiatief om samen jou en jouw paard te supporten en we verwachten als er onduidelijkheden zijn of twijfels deze met ons persoonlijk gedeeld worden. Samen een leerzame, leuke dag beleven en ook op terug kijken, daar gaan we samen voor.

De welzijn van de paarden staat voorop. Mocht je twijfelen aan de intenties hierover bij deelnemers en hun grooms/supporters, dan verwachten we dat je dit aangeeft bij de organisatie. De organisatie kan daarop met de betrokken partij in gesprek gaan.

De organisatie heeft het recht bij twijfel over gedragingen van personen op het wedstrijdterrein de desbetreffende persoon hierop aan te spreken.

Tijdens het losrijden is er altijd toezicht vanuit de organisatie en/of de veterinair specialist. Zij houden het recht een deelnemer te adviseren om het rijden te staken als dit in conflict is met het welzijn van het paard of beter is in de situatie voor de ruiter en/of paard op dat moment.

Mochten er andere calamiteiten of twijfels zijn over het wel/niet volgen van de juiste gedragscode, dan kan dit bij de organisatie gemeld worden en kan de organisatie dit eventueel verder oppakken.

Ga direct naar het opgaveformulier met deze Link

More Than Riding